Euregional Foundation for Sport Climbing

Klimsucces voor jonge klimmers van Ivy Climbing

Bron: Sittard-Geleen Nieuws

Zondag 6 oktober kwam in Klimhal Amsterdam de top van de Nederlandse jeugd tot 13 jaar bij elkaar voor een landelijke wedstrijd sportklimmen in de discipline Lead. 

De jeugd uit Sittard-Geleen werd vertegenwoordigd door Bente Schiffeleers en Jochem Kissels van het team Ivy Climbing uit Sittard en Tom Bonsen van Team Radium Boulders uit Maastricht.

Na het klimmen van 6 routes met diverse moeilijkheidsgraden van 6b tot 7c+ behaalden Bente Schiffeleers en Jochem Kissels beide de eerste plek in de C categorie voor respectievelijk meisjes 11-13 jaar en jongens 11-13 jaar. Team Ivy Climbing is natuurlijk trots op deze helden die oppermachtig waren in deze leeftijdsgroep.

Met nog 1 wedstrijd te gaan op 3 november zijn deze toppers in ieder geval verzekerd van een plek in de finale tijdens het NJK Lead bij Mountain Network te Amsterdam. De kids trainen bij Ivy Climbing aan de Milaanstraat in Sittard, waar in het weekend van 9 en 10 november het Petzl NK Lead 2019 voor volwassenen en het Open NK Combined plaatsvind. Dit met het oog op de komende Olympische spelen waar sportklimmen in de disciplines Lead, Boulder en Speed samen voor de eerste keer te zien zijn.

De toppers van de wedstrijd afgelopen zondag kijken al met een schuin oog vol ambitie naar de volgende Olympische Spelen, wanneer ze oud genoeg zijn voor deelname. Gelukkig ook voor hen heeft Sittard-Geleen als enige in Zuid-Limburg 2 topsport talentscholen (Trevianum scholengroep en DaCapo College) die mede door hun maatwerk binnen hun opleidingen voor deze leerlingen bijdragen aan het topsportklimaat in Sittard-Geleen.