Euregional Foundation for Sport Climbing

Limburgse jeugd doet goede zaken in nationale klimcompetitie

Bron: Sittard-Geleen Nieuws

Tijdens de tweede wedstrijd van de nationale jeugd klimcompetitie hebben de Limburgse deelnemers zes medailles in de wacht gesleept. 

Op zaterdag moest de oudere jeugd (Junioren, A en B) in actie komen. In twee kwalificatieroutes moesten de klimmers zich zien te plaatsen voor de finale. Bij de meisjes Junioren wist Carlijn Hukkelhoven (IVY Climbing) uit Maastricht zich als eerste te kwalificeren; een plek die ze vasthield in de finale: goud. Amber Schiffeleers (IVY Climbing) uit Sittard kwalificeerde zich als tweede bij de meisjes B, maar moest zich in de finale tevreden stellen met brons. Vivian van Bergen (Neoliet Heerlen) uit Roermond plaatste zich als zevende voor de finale en werd daar uiteindelijk achtste.

Bente Schiffeleers (2e meisjes C), Tom Bonsen (2e jongens E), Esmee Bonsen (1e meisjes D) en Jochem Kissels (1e jongens C).

Zondag kwam de jongere jeugd (C, D en E) in actie. Hier wint degene die het best presteert over zes verschillende routes. Bij de jongens C was dat Jochem Kissels (IVY Climbing) uit Sittard. Een tweede plek was er bij de meisjes C voor Bente Schiffeleers (IVY Climbing) uit Sittard. Esmee Bonsen (IVY Climbing) uit Geleen pakte het goud bij de meisjes D en Tom Bonsen (Radium Boulders) uit Geleen nam in de categorie jongens E het zilver mee naar huis.

Bij lead klimmen gaat het erom zo hoog mogelijk in een route te komen. De route wordt gevormd door grepen van een kleur. De maximale score wordt gehaald als de route tot helemaal boven wordt uitgeklommen, oftewel ‘getopt’.